(انتخابات مجلس هشتم 427)

شعور فکری مردم را باور کنیم
============
محمد امامی 

بار ديگر آقاي «رسول حسيني» که گويا بسيار « شايق» هستند به جاي سخنگوي آقاي صدرالساداتي موضع بگيرند ! به بررسي موضوع امامت جمعه موقت محمد آباد يزد توسط يکي از نامزدهاي انتخابات مجلس هشتم پرداخته اند.
در پاسخ ايشان چند نکته وجود دارد که نشان از فرافکني و ناسره بودن موضع ايشان دارد. « سناريو» تلقي کردن موضوع امامت جمعه موقت محمد آباد ، نظر ايشان در مورد « شروع ماجرا» ، پايان يافته تلقي کردن موضوع مزبور با عبارت « خاتمه تلخ براي شروع کنندگان» و تاکيد بر اين که « توضيحات دفتر امام جمعه محترم محمد آباد يزد آب سردي بود بر روي آتش نيمه شعله ور شده انتخابات»، ارزيابي ايشان از اطلاع رساني به عنوان « شانتاژ» ، « تهمت و افترا » دانستن پرسش از عدالت امام جمعه محترم منطقه محمد آباد ، ابراز خرسندي از شعور فکري جامعه براي تشخيص « سره از ناسره » ، «تبليغات کذايي» و « تخريب احتمالي» دانستن خبررساني و خطاکار تلقي کردن مسئولان ارشد استان ، همه از جمله مواردي است که در اين پاسخ وجود دارد و نشانه هاي خوبي از اخلاق اسلامي و درستي و حسن ظن در آن يافت نمي شود که جاي بحث فراوان دارد.
... اما يادآوري اين نکته ها را نبايد از نظر دور داشت که :
1- جريان اخير که اين « رسول» گرامي آن را سناريو ناميده اند از زماني آغاز شد که ميل مبارک فردي بر اين قرار گرفت تا يکي از کانديداهاي انتخابات مجلس هشتم امامت جمعه محمدآباد يزد را عهده دار شوند. پس در شناخت آغاز جريان نبايد به خطا رفت ، چرا که وقوع يک رويداد بر انعکاس آن مقدم است.
2- ارائه توضيح توسط دفتر امام جمعه محترم محمدآباد يزد ، گرچه موجب تقدير به خاطر توجه به افکار عمومي است ، اما هيچگاه نبايد به عنوان «خاتمه» موضوع تلقي شود، چرا که به فرض هم که اين انتصاب تازه صورت نگرفته باشد، اصل اقامه نماز جمعه توسط کانديداي مزبور در اين ايام همچنان مورد پرسش افکار عمومي است.
3- استخدام واژه هايي نظير «خاتمه تلخ»، «شانتاژ» و «رسوايي» ، در پاسخ آقاي حسيني عزيز نشان از فرهنگ نامناسب نوشتاري است که البته با صغري و کبراي نادرست، اين نتيجه غير منطقي حاصل شده ، چرا که بر فرض که پرسش از يک رويداد منجر به پاسخگويي يک مرجع رسمي گردد، و پاسخ مزبور بتواند افکار عمومي را قانع کند ، نه تنها پايان تلخ ندارد بلکه خيلي شيرين هم هست ! و نه تنها رسوايي تلقي نمي شود، بلکه آن را بايد قانع شدن از روشنگري هاي صورت گرفته تلقي کرد که البته توضيحات مورد بحث هنوز به دليل ناکافي بودن ، نتوانسته اين حالت را در افکار عمومي ايجاد کند.
4- باور کنيم که صرفا با «کذايي» و « تخريب» دانستن اطلاع رساني و اخبار و خطاکار دانستن مسئولان ارشد استان، نمي توان بر رعايت نکردن اخلاق انتخاباتي و استفاده از تريبون نماز جمعه توسط يکي از کانديداها سرپوش گذاشت. پس به جاي اين نوع برخورد با موضوع و فرافکني، بهتر است کانديداي مورد نظر يا سخنگويش ، شعور فکري مردم را باور کرده و به خاطر وقوع اين رويداد از مردم منطقه پوزش بطلبد و از ايراد اتهام به اين و آن و بداخلاقي انتخاباتي بپرهيزند.
5- بياييد با احترام به قانون و عرف جامعه و پرهيز از ايراد اتهام هاي ناروا ، با روشنگري صادقانه و اقناع افکار عمومي، زمينه هاي شادابي و نشاط و اميد مردم و حضور گسترده آنان را در انتخابات ششم ارديبهشت ماه فراهم آوريم و باور کنيم که « شعور فکري جامعه در آن حدي است که سره را از ناسره تشخيص داده» و راي تعيين کننده و مبتني بر آگاهي آنان، مي تواند مجلسي مقتدر و با کفايت را رقم بزند.
يا علي مدد
وعده ما ششم ارديبهشت ماه پاي صندوق هاي راي

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا